Gangvide Farm

Djuren på farmen

På Gangvidefarm är djuren en naturlig del av miljön - både djuren på gården och de som finns i naturen runt om oss. Hos oss kan du umgås med smådjur som kaniner, höns och ankor och vi erbjuder även ponnyridning i olika grupper.

Ta chansen att under en period umgås och ta hand om ditt favoritdjur! Vi hyr ut kaniner, höns, kycklingar och ankor för några dagar eller hela sommaren. Här finns också foder, burar, strömaterial, nät och andra tillbehör. Vilka djur skulle passa er bäst? Prata med Kickan.

Kaniner

Kaninungarna som du hyr från Gangvide är av rasen dvärgvädur med lite inslag av angora. 

Ankor

Myskankor är den ras som man kan hyra här hos oss, ungar eller vuxna djur. balja föjler med eftersom dom  tycker om att bada.

Höns

På Gangvide finns ett flertal olika raser, både stora och små raser i olika färgvarianter. 

Kycklingar

Kycklingar är känsliga för regn eftersom dom inte har fått några kloka fjädrar så låt dom inte frysa! De är ju så söta.

Gangvide Farm

Hästliv på Gangvide

Här finns gott om bra ridvägar. Ridvägar som går längs med stranden förbi små fiskelägen med fantastisk utsikt över havet.

Runt Gangvidefarm finns det gott om ridvägar! Du kan ta med hästen på ett bad då det är lätt att komma ner till stranden. Du kan rida i soluppgång tidigt tidigt på morgonen när solen lyfts ur den fräsande horisonten eller i solnedgång när havet ligger stilla och fartyg åker förbi långt långt bort och det är bara fåglarna som hörs.

”Att vara häst på Gangvide innebär att man får vara ute i stora hagar hela året. På vintern bor vi hemma på gården och har ett vindskydd där man kan ta skydd för väder och vind och blir det allt för olustigt får vi komma in i stallet. På sommaren bor vi i den stora skogshagen en bit från gården och där finns allt skydd vi behöver från träden i skogen och där det också finns gott om träd att klia sig på när vårens vinterpäls trillar av och höstens nya päls växer till.
Varje dag under sommaren kommer människorna ner till oss och ger oss vatten ur dunkarna som dom har på traktorvagnen och då är alla gäster välkomna att hälsa på oss”

Gangvide Farm

Ett av de bästa områdena för fågelskådning

Den gotländska östkusten med Lausviken är ett av de bättre områdena för fågelskådning i Sverige.

Den gotländska östkusten med Lausviken är ett av de bättre områdena för fågelskådning i Sverige. Vid Lausviken kan du se kungs- och havsörn, rastande vadare som spovsnäppa, myrsnäppa, kärr-, mo- och småsnäppa och mängder av myrspovar. Skärfläckor, gravänder, snatteränder, bläs- och skedänder och andra änder rastar ofta i viken. På vintern finns tusentals bergänder i området tillsammans med vackra salskrakar. Till de ovanliga fåglar som setts i Lausviken och Närsholmen i närheten hör mindre bergand, ägretthäger, jaktfalk, nunnestenskvätta, blåstjärt och många andra.

Hos oss finns bilder och skrifter om fågellivet för dig som är intresserad.

Du kan vandra längs Närsån ut till Lausviken vid havet, men om du hellre vill färdas på vatten kan du hyra kanot.
 
Från Gangvide är det nära till Närsholmen och Bandlundaviken med sitt stora utbud av fågelliv.