Gangvide Farm

Vår fordonspark

Nu kan vi köra på egenproducerad energi från vår solelanläggning
– vem kunde tro detta om familjen Karlsson –  men vi är nyfikna på ny teknik och synsätt och vi jobbar mot ett framtida ”Energicentrum” som kan bli permanent. Där kommer vi visa och berätta om energi och drivmedel från dåtid till framtid ”En Energiresa”. 

När ni besöker oss får ni gärna göra en provtur med vår elbil, vi kan berätta hur solel fungerar, vilken belysning som är bäst, vi jobbar vidare med olika energilösningar och jobbar även för bränslekonvertering för våra äldre fordon. Nedan kan ni se våra fordon både som vi äger nu och som vi varit stolta ägare av och har renoverat. Man kan även hyra vår Grålle traktor med vagn för utflykter. 600 kr/halvdag

Nu kan vi köra på egenproducerad energi från vår solelanläggning
– vem kunde tro detta om familjen Karlsson –  men vi är nyfikna på ny teknik och synsätt och vi jobbar mot ett framtida ”Energicentrum” som kan bli permanent. Där kommer vi visa och berätta om energi och drivmedel från dåtid till framtid ”En Energiresa”. 

När ni besöker oss får ni gärna göra en provtur med vår elbil, 

vi jobbar vidare med olika energilösningar och jobbar även för bränslekonvertering för våra äldre fordon. Nedan kan ni se våra fordon både som vi äger nu och som vi varit stolta ägare utav.

Hos oss kan ni även hyra vår Grålle traktor med vagn för utflykter. 

600 kr/halvdag

RENAULT ZOE 2019

Elbil funkar bra på Gotland där avstånden är små och med denna bil kör vi på egenproducerad energi från solen!

CHEVROLET CORVETTE 427/435 1967

Corvette från 1967 hör till en av dom mest eftertraktade muskelbilarna från 60-talet.Denna bil såldes med en kraftfull 427 kubiktums stor V8, enligt tillverkaren lämnade dendå ca 435 hästkrafter, nu sitter en något trimmad variant i bilen på ca 560-580 hätskrafter.

CADILLAC RV MILLER METEOR 1960

Ett mycket unikt husbilsbygge från USA, är byggd på samma chassi som en del ambulanser och begravningsbilar, men denna har levererats från Cadillac och deras samarbetspartnerMiller-Meteor, direkt till en Campertillverkare, färdigställdes där för kunds räkning.

FARESIN Elektrisk Teleskoplastare

Vi vill här visa vart framtiden är på väg, en eldriven lastmaskin fungerar perfekt till många arbeten på en gård, en attraktion för den nyfikne. Lyfter 2400 kg, lyfthöjd 6,10 meter.

GRÅLLE TRAKTORERNA 1952-1953

Vi har några dieseltraktorer som man kan hyra och ta en tur ner till havet med, dom är från 1952 och 1953, Att de är diesel gör det lite enklare än om dom vore bensin/motorfotogen som var vanligt på den tiden. Vi har renoverat för att behålla ett patinastuk.

MASSEY FERGUSON 1155 540 CUI V8

Vår lite större skojtraktor är en lite udda Massey Ferguson från halva 70-talet, den är en ”Platfom model” levererad utan extrautrustning och utan hytt,men med en fantastisk 9-liters V8 motor. Kommer från Illinois USA.

HUMBER COMMER RV 1969

Engelsk byggd husbil som blev hemtagen från Cypern 1997.Pågående renovering.Men hyrbar för nostalgiboende någon natt, ej körbar!

HUDSON 1947 COMMERCIAL SIX SERIES 58 PICK-UP

Nu har vi hittat vår favorit-pickup, blir lite av slit- och släng bil då den tål att användas, är helt fri från rost och vi vill försöka behålla lite patina på den. Bilen kommer från Bingham County, Idaho, USA.

PIONER MULTI 2019 70 HP YAMAHA

Vi har skaffat en ny båt som är passar bra vid hamnen och att åka i ån! kan ta ca 10-12 pers!Men det fina är att man kan köra i med en rullstoll, enklare för rörelsehindrade och äldre att komma i och ur och i,  då det finns en ramp fram som fälls ned vid av- och påstigning!

GILERA TOURING 50 5V 1978.

Moped från Italien, importerad och därför 5 växlad, har även lyckats hitta min gamla moped som jag hade när man var 15 år, då en Gilera 50 4v som är under renovering!

PIONER MINI 6

Norsk plastbåt som kan kallas leksak, kanske lämpad för romantiska utflykter, nu med en elektrisk motor, eller paddlar!Blev inge bra med 25 hp Suzuki…

CADILLAC ELDORADO BIARRITZ 1958

”SÅLD”. Vi måste ta med en helt fantastisk bil som vi sålde för några år sedan, den renoverades under några år, och blev mycket dyr att renovera, så förklaring till att vi sålde den finns. Har med mycket säker identifiering troligtvis varit Bob Hope som ägt den!