Gangvide Farm

Teater sommar

I sommar får vi åter besök av Boulevardteatern, kollo, barnteater, kabaré, improvisationsteater.

Sommarens föreställning med Boulevardteatern

Vart tog min Igloo vägen?

Den 29 aug spelar vi      “Vart tog min igloo vägen?”                          på Gangvides Energiexpo.

Oolik är en helt vanlig flicka som ger sig ut på ett ovanligt äventyr. En dag när hon sitter i sin igloo börjar det droppa på hennes huvud. Håller hennes igloo på att smälta?

En föreställning om klimatförändringar.
Att tänka på och tala om – och vad vi kan göra åt det.

Medverkande

Skådespelare: Isabell Ström och Marina Almén
Regi: Roger Westberg
Musik: Elinne Leandersson
Scenografi/ljus: Kundali Löfstrand
Kostym: Malin Tivenius
Efter en originalidé av The Bone Ensemble (UK)

Speltid: 50 min

Publikröster

“Den var jätte jätte jätte BRA!” (Julia och Nova, 7 år)

“Jättegenerös föreställning. Så mysig och gripande. Magisk! Jag fick tårar på slutet – det var så vackert! Så duktiga musiker, sångare och skådespelare.” (Pedagog på en skola)

“Man blir helt lycklig av att se teater som berättar om viktiga saker på ett så oerhört poetiskt sätt.”  Mari, mormor.

”Boulevardteatern lämnar ingen oberörd. Dekor, musik, språk och scenlösningar ställer krav på den unga (och vuxna) publiken. Man ser hur barnen runt scenkanten anstränger sig att förstå. Alla strävar efter att ta sig bakom det mystiska, hemliga, smått obegripliga. Sjuåringen i mitt sällskap var en av dem som lärt sig att under stor koncentration knäcka en och annan kod. Han har följt sin redan frälsta mormor på Boulevardteaterns makalösa fantasiutflykter förut. Teater ska var så här!” 

Vart tog min Igloo vägen?

Om Boulevardteatern

Boulevardteatern driver en riksturnerande verksamhet samt har kurser och en eftergymnasial skådespelarutbildning i Stockholm där de också har sitt säte. 

Boulevardteatern gör en angelägen mimbaserad teater där rörelse, text och musik blandas. Här finns humorn, musiken, berättarglädjen och den fysiska gestaltningen. 

Boulevardteatern spelar ca 400 föreställningar per år på turné runt om i Sverige från Smygehuk i söder till Kiruna i norr, från Strömstad i väster till Haparanda i öster.

Varje sommar flyttar Boulevardteatern till Gangvide Farm i När, Gotland under ett par veckor där vi spelar föreställningar och ger kurser.

Teatern drivs sedan 2006 av Roger Westberg och Yvonne Granath. Sedan 2017 har de sina lokaler för kontor, kurser och repetitioner på Skånegatan 63.